Hoppa till sidans innehåll

Nordiska mästerskapen i sportskytte

27 AUG 2018 21:05
24-26 augusti avgjordes Nordiska mästerskapen i sportskytte där Pernilla och Per-Anders fanns på plats och bidrog till Sveriges framgångar.
  • Uppdaterad: 27 AUG 2018 21:07

24-26 augusti avgjordes Nordiska mästerskapen i sportskytte i Oslo med omnejd. 4 seniorer och 7 juniorer skulle försvara de svenska färgerna i pistolgrenarna. Säffleskyttarna Pernilla och Per-Anders Lander fanns på plats och bidrog till Sveriges framgångar. Första dagen sköt Per-Anders grovpistol och slutade på en andraplats med 572 p, 6 p efter segraren Allan Gejl från Danmark. Morgan Bunes, Norge slutade 3:a på 568 p. I damernas sportpistol blev det ett guld till Sverige genom Stina Lawner. Juniorerna dominerade i luftpistol med vinst på både dam - och herrjuniorsidan och lagtävlingarna samt dubbelseger i mixtävlingen.

På lördagen var det dags för Pernilla och Rebecka Andersson i standardpistol efter en sen efteranmälan på fredagkvällen. Det visade sig vara lyckosamt då Rebecka knep guldet och Pernilla tog bronset. På seniorsidan svarade Per-Anders för ytterligare två silver, i mixlag luft med Vendela Sörensson och individuellt i fripistol. Det blev svenskt även på första plats i fripistol genom Morgan Johansson. Båda herrarna sköt över 550, vilket inte är vanligt att se bland svenska skyttar. De sköt 555 resp 551 p. Morgan tog dessutom guld individuellt i luftpistol och brons i mixtävlingen. Även Vendela Sörensson tog guld på damsidan i luftpistol. Sista dagen var det dags för sportpistol damjuniorer, där Sverige åter fick både guld och silver genom Rebecka Andersson och. Emelie Fält. Pernilla slutade 5:a, men tillsammans fick tjejerna guld i lagtävlingen.

Foto: Pernilla Lander och Isabelle Johansson

Skribent: Karin Lander

Postadress:
Säffle Pistolskytteklubb - Skyttesport
C/o Skoglund, Södra Ed Granliden
66194 Säffle

Kontakt:
Tel: 0725247440
E-post: This is a mailto link