Hoppa till sidans innehåll

Svenska Skyttesportförbundet


Nu har vi lottat ut priserna i vårens omgång av Kom till skott. Se videon för att se vilka som vann.
 

Idrottens dag

(2022-06-14 15:08)
Idrottens dag är en satsning mot att fler barn ska idrotta. Här finns chansen för er förening att visa upp er verksamhet och locka till er nya medlemmar.
 
Med 117 poäng lyckades Victoria Larsson ta sig vidare till särskjutning i världscupen i Baku men där blev det tyvärr sorti.
 
Victoria Larssons fina form håller i sig. Idag prickade hon 74 av 75 duvor och ligger tvåa inför morgondagens fortsättning i Bakus världscup.
 
Marcus Madsen kom på 15:e plats i dagens halvmatch på 50 m i världscupen i Baku. "Min hittills bästa VC-placering i denna disciplin", konstaterar Marcus nöjt.
 
Vet du om att Skyttesportförbundet har två gymnasium man som skytt kan söka till? Om inte, så vet du det nu! Vill du även veta hur det är att gå på dessa? Perfekt, ta en kik på våra nya filmer som finns inbäddade i denna nyhet.
 
Nu är sista chansen för föreningen att söka återstartstöd. Och för er som redan har gjort det ser vi gärna att ni gör er återrapport så ni får ut pengarna till föreningens konto.
 
Gevärsskyttarna Marcus Madsen och Amanda Carlsson samt skeetskytten Victoria Larsson tävlar i världscupen i Baku som inleddes i helgen.
 
Lucas Wessman sköt hem en silvermedalj under EM i Field Target som avgjordes i helgen i Belgiska Grupont.
 
Stefan Nilsson och Victoria Larsson såg till att det blev svenskt guld både i damernas och herrarnas skeet i Granadas Grand Prix.
 
Bronsmedaljer i all ära, det har ju blivit ett gäng senaste veckan, men idag blev det äntligen svenskt guld när herrlandslaget finalbesegrade Spanien i lagtävlingen i 10 m luftpistol i GP-tävlingen i Granada.
 
Sverige hade två lag med i mixed-klassen för luftpistol i Granadas GP och bägge lagen tog sig vidare till bronsfinal. Där blev dock Spanien resp. Serbien för svåra.
 
Andreas Norlén sköt hem ett brons i herrarnas trap i Granadas GP-tävling. Ett resultat som han rankar som sin största framgång hittills. I herrarnas luftpistol var Isac Ahlqvist bara en enda poäng från final.
 
I helgen startar GP-tävlingen i spanska Granada. Sverige har fem pistolskyttar och sex lerduveskyttar med i tävlingen.
 
Mark Binnermark var i toppform efter gårdagens brons i individuella tävlingen och ledde skeetlaget till en ny pallplacering i dagens lagtävling.
 

Postadress:
Säffle Pistolskytteklubb - Skyttesport
C/o Skoglund, Södra Ed Granliden
66194 Säffle

Kontakt:
Tel: 0702888587
E-post: info@safflepk.se